Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krem z brokułów z serkiem topionym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Obecna w brokułach witamina C podniesie odporność, a sycący błonnik nie pozostawi nas głodnym. W formie aksamitnego kremu z dodatkiem serka topionego to idealna propozycja na chłodne dni.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 l  bulion warzywny
  • 1 łyżka  masło
  • 2 sztuki  brokuł
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 100 g  serek topiony
  • grzanki
    do dekoracji
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły umyć, osuszyć i podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem zaszklić w garnku.
  2. Zalać bulionem warzywnym i zagotować. Dodać brokuły i gotować do miękkości. Kilka różyczek można wyciągnąć wcześniej, aby udekorować puree przed podaniem. Przyprawić do smaku.
  3. Całość zmiksować blenderem i zagęścić serkiem topionym, cały czas mieszając.
  4. Najlepiej podawać z ciepłymi grzankami i udekorowane podgotowanymi różyczkami brokuła.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej sfera-group.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 412

Przepisy: 34


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE