Dzisiaj jest: Środa, 30.04.2025 Imieniny: Mariana i Katarzyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krem z brokułów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krem z brokułów najlepiej podawać z małymi grzankami z bułki lub groszkiem ptysiowym. Zupę przed podaniem można udekorować koperkiem.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 l  bulion warzywny
  • 250 g  brokuł
  • 1 sztuka  seler korzeniowy
    mały
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 łyżka  masło klarowane
  • 1 sztuka  ziemniaki
  • 2 sztuki  żółtko z jajka
  • 1/2 szklanki  śmietana
  • 2 łyżki  ser parmezan
    starty
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły umyj i włóż do garnka. Dodaj drobno pokrojone seler oraz ziemniak. Zalej warzywa bulionem i gotuj przez 25 minut na małym ogniu.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj do gotującej się zupy. Dopraw do smaku solą. Gotową zupę zmiksuj na gładki krem. Ponownie zagotuj.
  3. Zdejmij z ognia, a gdy przestanie wrzeć dodaj żółtka rozkłócone ze śmietaną oraz serem. Dokładnie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Zobacz więcej na temat:

krem z brokułówprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE