Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 sztuka dynia
mała - 1 puszka kukurydza konserwowa
- 1 sztuka cebula
- 2 ząbki czosnek
- 1 sztuka chili papryczka
- 5 łyżek śmietana
- 100 g pestki dyni
- 1 opakowanie popcorn maślany
- 2 łyżki masło
- 1 łyżeczka imbir
starty - sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy czosnek i przyprawy. W tym samym czasie dynię pieczemy w piekarniku, gotową dodajemy do podsmażonej cebuli i smażymy jeszcze przez kilka minut.
- Dodajemy kukurydzę oraz bulion i gotujemy przez ok. 30 minut pod przykryciem.
- Następnie dodajemy imbir i śmietanę, przyprawiamy całość według uznania i blendujemy.
- Gotową zupę rozlewamy do miseczek, dodajemy pestki dyni oraz przygotowany według przepisu z opakowania popcorn.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl