Dzisiaj jest: Wtorek, 22.09.2020 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Krem z dyni i kukurydzy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dynia, przybyła do Europy w XVI wieku z odległej Ameryki Południowej, gdzie ceniono ją głównie ze względu na walory lecznicze. Europejczycy docenili ją również za smak, a ilość kulinarnych przepisów z dynią w roli głównej, zaskakuje nawet największych smakoszy tego jesiennego warzywa.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka  dynia
    mała
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 1 sztuka  chili papryczka
  • 5 łyżek  śmietana
  • 100 g  pestki dyni
  • 1 opakowanie  popcorn maślany
  • 2 łyżki  masło
  • 1 łyżeczka  imbir
    starty
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy czosnek i przyprawy. W tym samym czasie dynię pieczemy w piekarniku, gotową dodajemy do podsmażonej cebuli i smażymy jeszcze przez kilka minut.
  2. Dodajemy kukurydzę oraz bulion i gotujemy przez ok. 30 minut pod przykryciem.
  3. Następnie dodajemy imbir i śmietanę, przyprawiamy całość według uznania i blendujemy.
  4. Gotową zupę rozlewamy do miseczek, dodajemy pestki dyni oraz przygotowany według przepisu z opakowania popcorn.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 408

Przepisy: 32


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE