Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki ziemniaki
- 1/2 sztuki kalafior
- 1 sztuka porcja rosołowa z kurczaka
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - 1/4 sztuki seler korzeniowy
- 2 sztuki pietruszka
- 5 plastrów łosoś
- pistacje
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do garnka włóż porcję rosołową oraz obrane seler i pietruszkę. Zalej wodą i zagotuj. Następnie wyjmij kurczaka i warzywa, zostawiając sam wywar.
- Do bulionu włóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i podzielonego na różyczki kalafiora. Ugotuj, aż warzywa będą miękkie. Zmiksuj wszystko na gładki krem.
- Dopraw zupę do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj w małych miseczkach, udekorowaną plastrami wędzonego łososia i posiekanymi pistacjami.
Źródło przepisu: Poradnik smakosza