Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki pomarańcze
duże - 2 sztuki filet z kurczaka
- 1 łyżeczka imbir
posiekany, świeży - 1 łyżeczka masło klarowane
- 2 łyżki masło
- 2 łyżki mąka
- 1 szklanka śmietana kremówka
- 2 sztuki kiwi
- sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomarańcze obierz, pokrój w kostkę. Masło lekko rozgrzej, wrzuć imbir i obsmaż rumieniąc. Dodaj pomarańcze i smaż jeszcze przez chwilę.
- Mięso zalej 6 szklankami wody, dopraw solą. Gotuj na małym ogniu przez 30 minut. Po tym czasie wyjmij mięso, dodaj pomarańcze. Zagotuj, zmiksuj. Dopraw do smaku solą.
- Śmietankę ubij, stopniowo łącząc ją z lekko przestudzoną zupę. Podawaj z małymi cząstkami kiwi.
Źródło przepisu: Twoje przepisy