Dzisiaj jest: Sobota, 12.10.2024 Imieniny: Eustachego i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krem z porów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 l  rosołu lub bulionu
  • 1-2 sztuki pory
  • 1-2 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka mała kalarepa
  • 1 sztuka cebula
  • 1 szczypta  papryczki chili w proszku lub świeżej
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka serek topiony śmietankowy

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa pokrój w plastry.
  2. Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Dodaj kalarepę, ziemniaki i pory. Podlej rosołem i gotuj na wolnym ogniu 20-30 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą, pieprzem oraz papryką.
  3. Zmiksuj, dodaj serek topiony i zagotuj.
  4. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym posypaną szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE