Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 l rosołu lub bulionu
- 1-2 sztuki pory
- 1-2 sztuki ziemniaki
- 1 sztuka mała kalarepa
- 1 sztuka cebula
- 1 szczypta papryczki chili w proszku lub świeżej
- 1 łyżka masła
- 1 sztuka serek topiony śmietankowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa pokrój w plastry.
- Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Dodaj kalarepę, ziemniaki i pory. Podlej rosołem i gotuj na wolnym ogniu 20-30 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą, pieprzem oraz papryką.
- Zmiksuj, dodaj serek topiony i zagotuj.
- Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym posypaną szczypiorkiem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka