Dzisiaj jest: Niedziela, 29.11.2020 Imieniny: Błażeja i Saturnina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Krem z porów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 l  rosołu lub bulionu
  • 1-2 sztuki pory
  • 1-2 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka mała kalarepa
  • 1 sztuka cebula
  • 1 szczypta  papryczki chili w proszku lub świeżej
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka serek topiony śmietankowy

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa pokrój w plastry.
  2. Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Dodaj kalarepę, ziemniaki i pory. Podlej rosołem i gotuj na wolnym ogniu 20-30 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą, pieprzem oraz papryką.
  3. Zmiksuj, dodaj serek topiony i zagotuj.
  4. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym posypaną szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE