Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Krem z porów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 l  rosołu lub bulionu
  • 1-2 sztuki pory
  • 1-2 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka mała kalarepa
  • 1 sztuka cebula
  • 1 szczypta  papryczki chili w proszku lub świeżej
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka serek topiony śmietankowy

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa pokrój w plastry.
  2. Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Dodaj kalarepę, ziemniaki i pory. Podlej rosołem i gotuj na wolnym ogniu 20-30 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą, pieprzem oraz papryką.
  3. Zmiksuj, dodaj serek topiony i zagotuj.
  4. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym posypaną szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE