Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krem z selera naciowego z indykiem i jabłkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  piersi z indyka
  • 1 sztuka marchew
  • 6 sztuk łodyg selera naciowego
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka duża antonówka
  • 1 łyżka  curry
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 łyżka  masła
  • 3 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 3 sztuki ziarenka pieprzu
  • liść laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej 1,5 litra wody. Dodaj liść laurowy, pieprz, ziele angielskie i zagotuj. Następnie dodaj marchew oraz indyka i gotuj do miękkości.
  2. Cebulę pokrój w piórka, a seler w kostkę. Podsmaż je na rozgrzanej oliwie. Dodaj curry, wymieszaj i smaż minutę, mieszając.
  3. Wlej na patelnię łyżkę wazową bulionu i zagotuj. Dodaj połowę mięsa oraz marchew i zmiksuj. Resztę ugotowanego indyka pokrój w kostkę.
  4. Pozostały bulion zagotuj z pokrojonym w kostkę mięsem i dodaj do niego krem selerowy.
  5. Jabłko obierz i pokrój w dużą kostkę. Dodaj do zupy i ponownie zagotuj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Zobacz więcej na temat:

krem z seleraprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE