Dzisiaj jest: Czwartek, 21.10.2021 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Krem z selera z boczkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Bulion
  • 400 g  porcji rosołowej
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka por
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1 sztuka seler
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2-3 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 2 sztuki liście laurowe
    Krem z selera
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 3 łyżki  masła
  • 900 g  selera
  • 200 g  śmietanki 30%
  • 200 g  chudego boczku
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • mielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Bulion: Umyj mięso i warzywa. Marchewki, pietruszki, cebulę i czosnek obierz i wrzuć do garnka. Dodaj mięso i zalej wszystko 2,5 litra wody. Gotuj przez 90 minut. Po tym czasie przecedź bulion i odstaw.
  2. Krem: Selera i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym maśle przez 20 minut. Przełóż do bulionu i gotuj, aż zmiękną.
  3. Zmiksuj wszystko na gładki krem. Dodaj śmietankę, sól, pieprz i ponownie zagotuj.
  4. Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Boczek wytop i następnie zrumień na nim cebulę. Dodaj do zupy.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

krem z seleraprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.33 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE