Dzisiaj jest: Niedziela, 28.11.2021 Imieniny: Grzegorza i Zdzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Kremowy barszcz z imbirem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  buraków
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżeczka  kolendry
  • 1 łyżeczka  startego imbiru
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka duże jabłko
  • 1 l  bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki  jogurtu
  • 2 łyżki  chrzanu

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki umyj, owiń folią aluminiową i piecz 2 godziny w piekarniku. Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Na tłuszczu pozostałym po smażeniu cebuli podsmaż czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszany ze startym imbirem i zmiażdżoną kolendrą.
  2. Do garnka wrzuć cebulę i podsmażone przyprawy razem z oliwą. Jabłko umyj, obierz, pokrój w kostkę i również wrzuć do garnka. Duś wszystko razem, aż jabłka zmiękną.
  3. Upieczone buraki ostudź, obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do garnka. Zalej wszystko bulionem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i gotuj przez 20 minut. Następnie przestudź zupę i zmiksuj ją na gładki krem.
  4. Gotową zupę rozlej na talerze. Przed podaniem udekoruj łyżką gęstego jogurtu wymieszanego z chrzanem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE