Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kwaśnica na żeberkach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gotową kwaśnicę na żeberkach najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  kapusta kiszona
  • 400 g  żeberka
    wędzone
  • 1 łyżka  olej rzepakowy
  • 400 g  ziemniaki
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  liście laurowe
  • 3 ziarenka  ziele angielskie
  • 1 łyżeczka  kminek

Sposób przyrządzania:

  1. Żeberka podziel na kawałki. Kapustę poszatkuj, nie odciskaj. W garnku rozgrzej olej i wrzuć na niego posiekaną cebulę. Następnie dodaj żeberka, podsmaż przez chwilę i podlej 2,5 litra wody. Dodaj liść i ziele angielskie.
  2. Gotuj wszystko przez 40 minut. Po tym czasie dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a gdy zmiękną dodaj kapustę razem z sokiem i kminek. Gotuj jeszcze przez 20 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Zobacz więcej na temat:

kwaśnicażeberkaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE