Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Lekka zupa z kluseczkami lanymi


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka  mięso z kurczaka
  • 1 sztuka  marchew
  • 1 kawałek  seler
  • 1/2 sztuki  por
  • 1 sztuka  pietruszka
  • 1 szczypta  sól
  • 1/4 pęczki  natka pietruszki
  • 1 łyżeczka  masło
  • 1 sztuka  żółtko z jajka
  • 1 szczypta  vegeta
  • 3 łyżeczki  mąka kukurydziana
  • 1 szczypta  pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso zalej wrzątkiem i ugotuj. Następnie wyjmij i pokrój. Marchewkę, selera i pietruszkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pora umyj, osusz i drobno pokrój. Warzywa wrzuć do wywaru z gotowania kurczaka. Dodaj masło, dopraw do smaku i gotuj jeszcze 15 minut.
  2. Żółtko wymieszaj z mąką i 2 łyżeczkami wody. Wlej do gotującej się zupy cienkim strumieniem i ostrożnie mieszaj. Gotuj przez 4 minuty, aż kluski wypłyną na wierzch. 
  3. Gotową zupę podawaj z mięsem, posypaną posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE