Dzisiaj jest: Środa, 29.06.2022 Imieniny: Piotra i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Marokańska zupa z dyni


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  dyni
  • 4 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka puszka białej fasoli
  • 1 łyżeczka  mielonej papryki
  • 1 łyżeczka  imbiru w proszku
  • 1 łyżeczka  mielonego kuminu
  • 1 łyżeczka  kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • 500 ml  bulionu warzywnego
  • natka pietruszki
  • jogurt naturalny

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię pokrój na kawałki. Czosnek i cebulę obierz, drobno posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę, włóż dynię z czosnkiem i cebulą. Smaż na dużym ogniu przez 10 minut. Następnie dopraw papryką, imbirem, kuminem, kurkumą, solą oraz pieprzem. Smaż wszystko przez 3 minuty.
  2. Całość zalej gorącym bulionem, gotuj 10 minut. Następnie zmiksuj wszystko blenderem. Dodaj osączoną fasolę, podgrzewaj przez chwilę.
  3. Gotową zupę udekoruj posiekaną natką pietruszki i kleksem jogurtu.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE