Dzisiaj jest: Piątek, 26.02.2021 Imieniny: Mirosława i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Oryginalna zupa chlebowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  suchego ciemnego pieczywa
  • 2 łyżeczki  kminku
  • 2 łyżki  masła
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 l  bulionu z kostki
  • 2 sztuki piersi z kurczaka
  • olej do smażenia
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • mielona słodka papryka
  • mielona papryka chili
  • listki szałwii do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Chleb podziel na mniejsze kawałki, włóż do garnka, wsyp kminek i zalej gorącym bulionem. Zawartość garnka podgrzewaj do momentu, aż chleb się rozgotuje, od czasu do czasu mieszając.
  2. Do zupy dodaj masło i całość zmiksuj. 2 ząbki czosnku rozgnieć i dołóż do całości. Natkę posiekaj.
  3. Pozostały ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Piersi kurczaka umyj i natrzyj czosnkiem, solą oraz pieprzem.
  4. Mięso pokrój w paski i nadziewaj na patyczki do szaszłyków, tworząc harmonijki. Zupę połącz z natką.
  5. Szaszłyki usmaż na oleju ze wszystkich stron. Serwuj z zupą ozdobioną pieprzem, mielonymi paprykami i szałwią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE