Dzisiaj jest: Wtorek, 26.01.2021 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Owsianka z suszonymi śliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Lekka, pyszna i zdrowa - idealna na pierwsze lub drugie śniadanie! Najsmaczniejsza będzie z dodatkiem bakalii, najlepsza - z suszonymi śliwkami = źródło błonnika, potasu, miedzi i witamin A, B2, B6.

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 40 g  płatki owsiane
  • 1 łyżeczka  miód
  • 10 g  suszona żurawina
  • 5 g  pestki dyni
  • 3 sztuki  suszone śliwki

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki owsiane zagotować w mleku, następnie przelać do miseczki, dodać 1 łyżeczkę miodu i posypać suszoną żurawiną, pestkami dyni i pokrojonymi suszonymi śliwkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: helio.pl/blog


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 9


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE