Dzisiaj jest: Niedziela, 16.03.2025 Imieniny: Izabeli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pikantna zupa brukselkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka strączek ostrej papryki chili
  • 3 łyżki  oleju
  • 350 g  brukselki
  • 1 l  wywaru z warzyw
  • curry
  • 1 łyżeczka  vegety
  • 10 g  płatków migdałowych
  • 50 ml  śmietany
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę pokrój w kostkę. Chili oczyść z pestek i pokrój w paski. Brukselkę oczyść i opłucz.
  2. Cebulę i chili zeszklij na oleju w głęboki garnku. Dodaj brukselkę i podduś. Wywar dopraw curry i zalej nim brukselkę. Gotuj wszystko przez 20 minut. Następnie odłóż kilka główek brukselki.
  3. Pozostałą zupę zmiksuj na gładki krem i zapraw śmietaną wymieszaną z mąką. Dopraw do smaku sokiem z cyryny, solą, cukrem i resztą chili.
  4. Zagotuj zupę wraz z odłożonymi brukselkami. Rozlej zupę do talerzy i przed podaniem posyp płatkami migdałowymi.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE