Dzisiaj jest: Wtorek, 22.09.2020 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pikantna zupa marchewkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk marchewek
  • 5 sztuk łodyżek selera naciowego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 1 l  wody
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 łyżeczka  curry
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek i cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj curry i wymieszaj.
  2. Marchewki i seler umyj, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć warzywa do wrzącej wody. Gdy będą miękkie, dodaj zawartość patelni. Dopraw solą.
  3. Po ugotowaniu, zmiksuj zupę na gładki krem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE