Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 8 sztuk marchewek
- 5 sztuk łodyżek selera naciowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 sztuka cebula
- 1 l wody
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka curry
- 1 szczypta soli
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek i cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj curry i wymieszaj.
- Marchewki i seler umyj, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć warzywa do wrzącej wody. Gdy będą miękkie, dodaj zawartość patelni. Dopraw solą.
- Po ugotowaniu, zmiksuj zupę na gładki krem.
Źródło przepisu: moje smaki życia