Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pikantny kapuśniak


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  kapusty kiszonej
  • 3-4 sztuki kiełbasy chorizo
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1/2 sztuki selera
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 4 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 2 łyżki  majeranku
  • 1 łyżka  oleju do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki, pietruszkę, ziemniaki oraz seler obierz i pokrój na małe kawałki. Cebulę oczyść, posiekaj i zeszklij na 1 łyżce oleju.
  2. Do cebuli dodaj warzywa (oprócz ziemniaków) i przez chwilę podsmaż. Składniki zalej 1,5 litra wody. Ziemniaki ugotuj w osobnym naczyniu.
  3. Kiełbasę pokrój w plasterki i dorzuć do jarzyn. Dodaj ziele angielskie oraz liście laurowe.
  4. Kapustę osącz, posiekaj i dołóż do warzyw. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, dodaj ziemniaki. Zupę dopraw majerankiem, solą i pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE