Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pomidorowy krupnik


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka porcja włoszczyzny
  • 200 g  kaszy pęczak
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka ziaren czarnego pieprzu
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 2 łyżki  masła
  • 4 sztuki suszone grzyby
  • 200 g  chudej kiełbasy
  • 2 sztuki łodygi selera naciowego
  • 2 sztuki pomidory
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby suszone namocz w letniej wodzie i odstaw na kilka godzin.
  2. Włoszczyznę oczyść, obierz, umyj i ugotuj na niej wywar. Następnie wyjmij warzywa, a do wywaru dodaj pieprz, ziele, listki laurowe oraz opłukaną kaszę. Zagotuj.
  3. Po 30 minutach dodaj pokrojone w paski grzyby, podsmażoną na maśle pokrojoną w plastry kiełbasę oraz krążki selera. Gotuj wszystko 15 minut.
  4. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy oraz pokrojone w kostkę i obrane ze skórki pomidory. Gotuj 15 minut, a następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i sól.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Zobacz więcej na temat:

pomidorowy krupnikprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE