Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Babeczki
1 sztuka pierś z kurczaka
1 sztuka mała pietruszka
1 sztuka marchewka
1 plaster selera
kawałek białej części pora
1 szklanka kaszy manny
- Dodatkowo
1 łyżeczka posiekanego koperku
sól
pieprz w ziarnach
masło do posmarowania foremek
2 l bulionu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Włoszczyznę umyj, rozdrobnij i zalej wodą. Dodaj mięso z kurczaka oraz przyprawy i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. Wyjmij mięso i włoszczyznę. Dodaj koperek.
- Kaszę ugotuj na gęsto w rosole. Wysmaruj masłem foremki, włóż kaszę i ugnieć. Odstaw do ostygnięcia.
- Gotowe babeczki przełóż do talerzy i zalej bulionem.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia