Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Babeczki
- 1 sztuka pierś z kurczaka
- 1 sztuka mała pietruszka
- 1 sztuka marchewka
- 1 plaster selera
- kawałek białej części pora
- 1 szklanka kaszy manny
- Dodatkowo
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
- sól
- pieprz w ziarnach
- masło do posmarowania foremek
- 2 l bulionu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Włoszczyznę umyj, rozdrobnij i zalej wodą. Dodaj mięso z kurczaka oraz przyprawy i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. Wyjmij mięso i włoszczyznę. Dodaj koperek.
- Kaszę ugotuj na gęsto w rosole. Wysmaruj masłem foremki, włóż kaszę i ugnieć. Odstaw do ostygnięcia.
- Gotowe babeczki przełóż do talerzy i zalej bulionem.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia