Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka udko z kurczaka
- 1 sztuka cebula
mała - 1 sztuka kostka bulionowa
- 4 sztuki marchew
nieduże - 1/2 łyżeczki curry
- 1 łyżeczka natka pietruszki
suszona - chili
w proszku, do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz i drobno posiekaj. Kostkę bulionową rozpuść w 1/2 szklanki wrzątku. Do bulionu dodaj cebulę i podgrzej na małym ogniu. Następnie wlej 500 ml wody i całość zagotuj.
- Marchewki umyj i osusz. Następnie pokrój je w średniej grubości plasterki.
- Mięso oczyść, umyj i osusz. Dodaj je do wrzącego bulionu cebulą. Gotuj przez 15 minut. Do wywaru dodaj marchewkę. Całość podgrzewaj do miękkości mięsa i marchewki.
- Pod koniec gotowania dodaj 1/2 łyżeczki curry. Rosół dopraw papryką chili w proszku. Następnie dodaj 1 łyżeczkę suszonej natki pietruszki i podgrzewaj przez chwilę.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku