Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Rosół z kostką z kaszy jaglanej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 szklanki  kaszy jaglanej
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 70 dag  wołowiny
  • 1 pęczek  włoszczyzny z kapustą
  • 1 sztuka cebula
  • 10 sztuk ziaren pieprzu
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę wsyp do miski, zalej zimną wodą, zamieszaj i odlej wodę wraz z pływającymi na jej powierzchni zanieczyszczeniami. Zagotuj szklankę wody, dodaj kaszę, zagotuj ponownie i odlej wodę.
  2. Zagotuj 2 szklanki osolonej wody, dodaj kaszę oraz masło i gotuj 20 minut, często mieszając.
  3. Półmisek zwilż wodą, wyłóż kaszę, posyp ją koperkiem i równomiernie rozsmaruj zwilżonym zimną wodą nożem. Ostudź i pokrój w kostkę.
  4. Mięso umyj i pokrój. Włóż je do 2 l gotującej się wody.
  5. Włoszczyznę oczyść i pokrój, a cebulę zrumień nad ogniem. Warzywa, pieprz w ziarnach i sól dodaj do mięsa.
  6. Gotuj na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Przecedź rosół i podawaj z kostkami kaszy, plasterkami marchewki i posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE