Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Rosół z kury


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka kura
  • sól
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki marchewki
  • 1/2 sztuki selera
  • 1/2 sztuki pora
  • 1 sztuka pietruszka
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 4 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 6 sztuk ziarenek pieprzu
  • makaron nitki

Sposób przyrządzania:

  1. Kurę oczyść i zalej 2 litrami wody. Dodaj obrane warzywa oraz przyprawy. Całość doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na bardzo małym ogniu przez 2 godziny.
  2. Po tym czasie wyjmij kurę z wywaru i pokrój mięso na kawałki.
  3. Następnie ułóż kawałki kurczaka w talerzach razem z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem. Zalej wszystko bulionem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Telemax


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE