Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 sztuka kura
sól
2 sztuki cebule
2 sztuki marchewki
1/2 sztuki selera
1/2 sztuki pora
1 sztuka pietruszka
2 sztuki liście laurowe
4 sztuki ziarenka ziela angielskiego
6 sztuk ziarenek pieprzu
makaron nitki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurę oczyść i zalej 2 litrami wody. Dodaj obrane warzywa oraz przyprawy. Całość doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na bardzo małym ogniu przez 2 godziny.
- Po tym czasie wyjmij kurę z wywaru i pokrój mięso na kawałki.
- Następnie ułóż kawałki kurczaka w talerzach razem z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem. Zalej wszystko bulionem.
Źródło przepisu: Telemax