Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rosół z mięsnymi pierożkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 500 g  wołowiny na rosół
  • 1/2 sztuki średniego sprawionego kurczaka
  • 1/2 sztuki pęczka włoszczyzny
  • 1 sztuka cebula
  • kilka ziarenek pieprzu
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 4 sztuki listki laurowe
  • 2 łyżeczki  vegety
  • 1 opakowanie  gotowych pierożków z mięsem
  • kilka listków natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój. Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wrzuć do garnka, zalej 2 litrami zimnej wody, przykryj i zagotuj. W trakcie gotowania łyżką zbieraj powstałą pianę. Gdy się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 20 minut.
  2. Cebulę wraz z łupiną opal nad gazem i wrzuć do gotującego się bulionu. Dodaj listki laurowe, pieprz, ziele angielskie oraz vegetę. Gotuj jeszcze 60 minut.
  3. Pierożki ugotuj w lekko osolonym wrzątku, odcedź i rozłóż do talerzy. Gotowy rosół przecedź. Rozlej do talerzy z pierożkami. Podawaj na gorąco, udekorowany natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE