Dzisiaj jest: Sobota, 11.07.2020 Imieniny: Olgi i Pelagii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Rozgrzewająca zupa z grzanką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  cebuli
  • 2 szklanki  białego wytrawnego wina
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 1/2 sztuki bagietki
  • 200 g  ostrego żółtego sera
  • 3 łyżki  masła
  • 1 łyżka  cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka i podsmaż na rozgrzanej łyżce masła. Dodaj cukier i smaż chwilę, mieszając, by powstał karmel.
  2. Przełóż cebulę do garnka i zalej dwiema szklankami wody i winem. Dodaj gałązki świeżego tymianku i dopraw solą oraz pieprzem. Duś 20 minut, aż cebula zmięknie.
  3. Bagietkę pokrój na kromki, a ser zetrzyj na tarce. Posmaruj kromki masłem i posyp serem. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C.
  4. Gotową zupę podawaj z serowymi grzankami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE