Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.05.2020 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Rozgrzewający chowder


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  wędzonego łososia
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 350 g  ziemniaków
  • 1 kostka  warzywna
  • 2 sztuki cebule
  • 1-2 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 220 g  śmietany 18%
  • 1-2 sztuki gałązki natki pietruszki
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w dość grubą kostkę. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj. Kukurydzę odcedź. Łososia porwij na mniejsze kawałki. Kostkę warzywną rozpuść 1 litrze wrzątku.
  2. Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym w garnku oleju. Następnie dodaj ziemniaki i mieszając, smaż wszystko przez 5 minut. Po tym czasie podlej wszystko bulionem i gotuj przez 15 minut.
  3. Do uzyskanej zupy wrzuć kawałki łososia oraz kukurydzę. Dodaj śmietanę, podgrzewaj przez chwilę. Dopraw do smaku pieprzem, posyp posiekaną natką pietruszki i zdejmij z ognia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE