Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rozgrzewający chowder


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  wędzonego łososia
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 350 g  ziemniaków
  • 1 kostka  warzywna
  • 2 sztuki cebule
  • 1-2 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 220 g  śmietany 18%
  • 1-2 sztuki gałązki natki pietruszki
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w dość grubą kostkę. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj. Kukurydzę odcedź. Łososia porwij na mniejsze kawałki. Kostkę warzywną rozpuść 1 litrze wrzątku.
  2. Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym w garnku oleju. Następnie dodaj ziemniaki i mieszając, smaż wszystko przez 5 minut. Po tym czasie podlej wszystko bulionem i gotuj przez 15 minut.
  3. Do uzyskanej zupy wrzuć kawałki łososia oraz kukurydzę. Dodaj śmietanę, podgrzewaj przez chwilę. Dopraw do smaku pieprzem, posyp posiekaną natką pietruszki i zdejmij z ognia.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE