Dzisiaj jest: Niedziela, 27.11.2022 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Walentynkowy rosołek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  wołowiny z kością
  • 1/2 kg  skrzydełek z kurczaka
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • kilka gałązek lubczyku
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • 6-8 sztuk ziarenek pieprzu
  • 200 g  makaronu

Sposób przyrządzania:

  1. Do dużego garnka wlej 2,5 l wody i włóż wołowinę. Podgrzewaj, nie dopuszczając by woda się zagotowała. Gdy będzie już bardzo gorąca, ustaw minimalny ogień i gotuj przez 90 minut, usuwając szumowiny.
  2. Następnie dodaj kawałki kurczaka i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 30 minut.
  3. Włoszczyznę obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i opal na brązowo nad ogniem. Pokrojone warzywa, cebulę i gałązki lubczyku włóż do gotującego się wywaru. Dopraw 1,5 łyżeczki soli i pieprzem. Gotuj przez kolejne 60 minut, aż warzywa będą miękkie.
  4. Gotowy rosół przecedź, aby uzyskać czysty bulion. Ugotowane marchewki pokrój w plasterki i wytnij z nich serduszka. Bulion podawaj z marchewką i ugotowanym makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE