Dzisiaj jest: Środa, 10.08.2022 Imieniny: Borysa i Wawrzyńca



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Warzywna zupa-krem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  fasoli
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka seler
  • 1/2 sztuki pora
  • 1 sztuka pomidor
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 2 sztuki liście laurowe
  • cząber
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę opłucz, zalej wodą i zostaw na noc. Następnie ugotuj.
  2. Marchewki, seler oraz por oczyść i pokrój na kawałki, po czym dodaj do fasoli. Do składników dodaj liście laurowe i odrobinę cząbru. Całość gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
  3. Przestudź zupę i zmiksuj ją na gładki krem. Posiekany czosnek i pomidor podsmaż na rozgrzanej oliwie.
  4. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem do zupy dodaj porcję podsmażonych pomidorów i posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE