Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
2 sztuki ziemniaki
upieczone200 g mięso wieprzowe
200 g mięso wołowe
100 g salami
100 g kapusta kiszona
100 g kapusta słodka
1 sztuka papryka zielona
1 sztuka por
200 g ser żółty
2 sztuki żółtko z jajka
sól
do smakupieprz
do smakupapryka (przyprawa)
ostra, do smaku2 łyżki olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokrój w kostkę, zalej 1 litrem wody, dopraw solą i gotuj przez 60 minut na małym ogniu.
- Kapustę słodką i kiszoną, por oraz paprykę oczyszczoną z nasion pokrój w cienkie paski. Zalej 3/4 l wody i gotuj przez 20 minut. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj razem jeszcze 10 minut.
- Wywar z mięsem i kapustę połącz. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę rozlej do kokilek.
- Ser żółty i żółtka dokładnie wymieszaj. Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki.
- Na wierzchu każdej kokilki rozprowadź masę serową, posyp papryką i udekoruj plasterkami salami. Zapiekaj przez 15 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Twoje przepisy