Dzisiaj jest: Poniedziałek, 10.08.2020 Imieniny: Borysa i Wawrzyńca



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Węgierska zupa zapiekana


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Węgierska zupa zapiekana to przepis na sycące danie. Zupę najlepiej podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki  ziemniaki
    upieczone
  • 200 g  mięso wieprzowe
  • 200 g  mięso wołowe
  • 100 g  salami
  • 100 g  kapusta kiszona
  • 100 g  kapusta słodka
  • 1 sztuka  papryka zielona
  • 1 sztuka  por
  • 200 g  ser żółty
  • 2 sztuki  żółtko z jajka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • papryka (przyprawa)
    ostra, do smaku
  • 2 łyżki  olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój w kostkę, zalej 1 litrem wody, dopraw solą i gotuj przez 60 minut na małym ogniu.
  2. Kapustę słodką i kiszoną, por oraz paprykę oczyszczoną z nasion pokrój w cienkie paski. Zalej 3/4 l wody i gotuj przez 20 minut. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj razem jeszcze 10 minut.
  3. Wywar z mięsem i kapustę połącz. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę rozlej do kokilek.
  4. Ser żółty i żółtka dokładnie wymieszaj. Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki.
  5. Na wierzchu każdej kokilki rozprowadź masę serową, posyp papryką i udekoruj plasterkami salami. Zapiekaj przez 15 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Zobacz więcej na temat:

przepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE