Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wiejska zupa z kiełbasą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  białej fasolki Jaś (wcześniej namoczonej i ugotowanej)
  • 1 opakowanie  włoszczyzny
  • 200 g  kiełbasy podwawelskiej
  • 150 g  boczku wędzonego
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • 1-2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 350 g  ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki gałązki natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę obierz, odłóż jedną marchewkę, a resztę warzyw pokrój w plastry. Cebulę pokrój w piórka, a czosnek drobno posiekaj.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój na spore kawałki. Boczek pokrój w kostkę, a kiełbasę w plastry.
  3. W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć wędliny. Gdy się przyrumienią, dodaj cebulę, potem czosnek i warzywa z włoszczyzny, na końcu wrzuć ziemniaki, smaż chwilę razem.
  4. Następnie wlej 1,5 l wody, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj przez 35 minut aż ziemniaki będą miękkie. W połowie gotowania dorzuć wcześniej ugotowaną fasolkę.
  5. Gotową zupę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE