Przygotowanie:
Kuchnia:
wietnamska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka seler naciowy
1 sztuka cebula
1 szklanka kapusta pekińska
poszatkowana1 sztuka kurczak
udko, wędzone1 pęczek natka pietruszki
2 łyżki olej
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso obierz ze skóry i kości. Pokrój w cienkie paseczki.
- Seler obierz, pokrój w cienkie plasterki i razem z kością kurczaka włóż do garnka. Zalej 1,5 litra wody i gotuj przez 30 minut. Po 10 minutach dodaj 1/2 związanego pęczka natki. Dopraw do smaku.
- Cebulę posiekaj i razem z kapustą obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj do zupy i gotuj przez 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie wyjmij natkę i kość.
- Gotową zupę rozlej do kokilek, posyp pozostałą natką pietruszki i udekoruj paskami mięsa.
Źródło przepisu: Twoje przepisy