Przygotowanie:
Kuchnia:
wietnamska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka seler naciowy
- 1 sztuka cebula
- 1 szklanka kapusta pekińska
poszatkowana - 1 sztuka kurczak
udko, wędzone - 1 pęczek natka pietruszki
- 2 łyżki olej
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso obierz ze skóry i kości. Pokrój w cienkie paseczki.
- Seler obierz, pokrój w cienkie plasterki i razem z kością kurczaka włóż do garnka. Zalej 1,5 litra wody i gotuj przez 30 minut. Po 10 minutach dodaj 1/2 związanego pęczka natki. Dopraw do smaku.
- Cebulę posiekaj i razem z kapustą obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj do zupy i gotuj przez 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie wyjmij natkę i kość.
- Gotową zupę rozlej do kokilek, posyp pozostałą natką pietruszki i udekoruj paskami mięsa.
Źródło przepisu: Twoje przepisy