Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zielona zupa z ogórków


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  zielonych ogórków gruntowych
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 l  bulionu drobiowego
  • 1/2 szklanki  śmietany 30%
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, a potem przeciśnij przez praskę.
  2. Koperek posiekaj, cebulę pokrój w drobną kostkę, a ogórki wraz ze skórką zetrzyj na tarce.
  3. Zeszklij na maśle cebulę i dodaj ogórki. Duś 3-4 minuty. Zalej gorącym bulionem i gotuj przez 10 minut.
  4. Odłóż 3 łyżki ogórków z zupy do dekoracji, a resztę zmiksuj.
  5. Dodaj ziemniaki, zagotuj, wlej śmietanę i przypraw. Posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE