Dzisiaj jest: Poniedziałek, 03.08.2020 Imieniny: Lidii i Augusta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zupa brukselkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  brukselki
  • 2 łyżki  śmietany
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 5 sztuk marchewek
  • 1/2 sztuki selera
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 łyżeczka  przyprawy uniwersalnej
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki, marchew i seler obierz, pokrój w kostkę. Brukselkę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Do garnka wrzuć marchew oraz seler i zalej wszystko wodą. Gotuj do momentu, aż marchewka będzie półmiękka. Następnie dodaj ziemniaki oraz brukselkę i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
  3. W misce wymieszaj mąkę, przyprawę uniwersalną i pieprz. Dodaj śmietanę i wodę, dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną mieszanką zabiel zupę i gotuj jeszcze 10 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE