Dzisiaj jest: Piątek, 25.04.2025 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa brukselkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  brukselki
  • 2 łyżki  śmietany
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 5 sztuk marchewek
  • 1/2 sztuki selera
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 łyżeczka  przyprawy uniwersalnej
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki, marchew i seler obierz, pokrój w kostkę. Brukselkę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Do garnka wrzuć marchew oraz seler i zalej wszystko wodą. Gotuj do momentu, aż marchewka będzie półmiękka. Następnie dodaj ziemniaki oraz brukselkę i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
  3. W misce wymieszaj mąkę, przyprawę uniwersalną i pieprz. Dodaj śmietanę i wodę, dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną mieszanką zabiel zupę i gotuj jeszcze 10 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE