Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa brukselkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  brukselki
  • 2 łyżki  śmietany
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 5 sztuk marchewek
  • 1/2 sztuki selera
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 łyżeczka  przyprawy uniwersalnej
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki, marchew i seler obierz, pokrój w kostkę. Brukselkę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Do garnka wrzuć marchew oraz seler i zalej wszystko wodą. Gotuj do momentu, aż marchewka będzie półmiękka. Następnie dodaj ziemniaki oraz brukselkę i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
  3. W misce wymieszaj mąkę, przyprawę uniwersalną i pieprz. Dodaj śmietanę i wodę, dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną mieszanką zabiel zupę i gotuj jeszcze 10 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE