Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa chrzanowa z porem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1 sztuka seler
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 3 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 8 sztuk ziarenek pieprzu
  • sól
  • pieprz
  • 90-100 g  chrzanu
  • 100 g  kremówki
  • 1 łyżeczka  gałki muszkatołowej
  • 1 sztuka por
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 opakowanie  grzanek czosnkowych

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki, pietruszkę, seler oraz cebulę obierz, wrzuć do garnka i zalej 1,5 l wody. Do składników dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól i ziarenka pieprzu. Gotuj wszystko, aż warzywa będą miękkie. Odcedź.
  2. Kremówkę wlej do miski, a następnie wymieszaj z chrzanem, cukrem oraz gałką muszkatołową.
  3. Por oczyść i pokrój w cienkie paseczki. Następnie wrzuć do bulionu i zagotuj.
  4. Zupę połącz z kremówką z chrzanem. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę podawaj z grzankami czosnkowymi.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE