Dzisiaj jest: Czwartek, 29.09.2022 Imieniny: Michała i Michaliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Zupa czosnkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 l  bulionu drobiowego
  • 1 sztuka duża cebula
  • 10 ząbków  czosnku
  • 200 g  sera żółtego
  • 6 sztuk plasterków szynki
  • 150 ml  śmietany 18%
  • 1/2 sztuki pęczka natki
  • 1 opakowanie  grzanek pełnoziarnistych
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, a czosnek w plasterki. Ser zetrzyj na tarce, a szynkę pokrój w paseczki.
  2. Do gotującego się bulionu wrzuć cebulę i czosnek. Dopraw i gotuj przez 10 minut. Dodaj śmietanę, zagotuj i zmiksuj.
  3. Do miseczki nałóż starty żółty ser, szynkę oraz grzanki.
  4. Zalej bulionem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

zupa czosnkowaprzepisy na zupyczosnek


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE