Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 l bulionu drobiowego
1 sztuka duża cebula
10 ząbków czosnku
200 g sera żółtego
6 sztuk plasterków szynki
150 ml śmietany 18%
1/2 sztuki pęczka natki
1 opakowanie grzanek pełnoziarnistych
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę posiekaj w drobną kostkę, a czosnek w plasterki. Ser zetrzyj na tarce, a szynkę pokrój w paseczki.
- Do gotującego się bulionu wrzuć cebulę i czosnek. Dopraw i gotuj przez 10 minut. Dodaj śmietanę, zagotuj i zmiksuj.
- Do miseczki nałóż starty żółty ser, szynkę oraz grzanki.
- Zalej bulionem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka