Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 osób
Składniki
4 ząbki czosnek
3 łyżeczki ser żółty
starty1 l bulion warzywny
2 sztuki jajka
pieczywo
na grzankiolej
do grzanek1 szczypta sól
natka pietruszki
do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek obrać, zetrzeć, posypać solą i rozetrzeć łyżką, aby uwolnić aromat.
- Wyłożyć czosnek na talerze, dodać żółty ser.
- Przygotować grzanki: pokroić pieczywo, rozgrzać na patelni olej i podpiec grzanki na złoty kolor.
- Do gotującego się bulionu wlać jajka i po 10 sekundach rozmącić je przy pomocy widelca.
- Wylać na talerze porcje zupy, dodać grzanki, posypać natką pietruszki.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej FlyPR