Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa czosnkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Czosnek oraz aromatyzowane nim dania jedni uwielbiają, inni nienawidzą. Jego smak i aromat są na tyle charakterystyczne, że czosnku po prostu da się pomylić z żadnym innym produktem. Tym samym czosnek od lat króluje na stołach, nie tylko polskich.

1 porcja dla: 3 osób


Składniki

  • 4 ząbki  czosnek
  • 3 łyżeczki  ser żółty
    starty
  • 1 l  bulion warzywny
  • 2 sztuki  jajka
  • pieczywo
    na grzanki
  • olej
    do grzanek
  • 1 szczypta  sól
  • natka pietruszki
    do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obrać, zetrzeć, posypać solą i rozetrzeć łyżką, aby uwolnić aromat.
  2. Wyłożyć czosnek na talerze, dodać żółty ser.
  3. Przygotować grzanki: pokroić pieczywo, rozgrzać na patelni olej i podpiec grzanki na złoty kolor.
  4. Do gotującego się bulionu wlać jajka i po 10 sekundach rozmącić je przy pomocy widelca.
  5. Wylać na talerze porcje zupy, dodać grzanki, posypać natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej FlyPR


Przepis dodany przez:

Posty : 412

Przepisy: 34


Zobacz więcej na temat:

zupa czosnkowaprzepisy na zupyczosnek


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE