Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa czosnkowo-paprykowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 3 sztuki duże czerwone papryki
  • 1 główka  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy + odrobina do polania
  • 2 szklanki  bulionu
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 2 sztuki pokrojone w kostkę ziemniaki
  • 1/2 sztuki papryczki chili
  • garść posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach, ułóż na blasze i piecz 15 minut w 200 st. C. Upieczone papryki przestudź, obierz ze skórki i oczyść z nasion.
  2. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej posiekany czosnek i cebulę. Następnie podlej wszystko bulionem, dodaj pokrojone papryki i ziemniaki. Gotuj przez 20 minut. Po tym czasie zdejmij z ognia, dodaj posiekaną papryczkę chili.
  3. Gotową zupę zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem skrop oliwą i posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE