Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki cebula
średnia5 ząbków czosnek
dużeoliwa z oliwek
do smażenia1 l bulion
500 g szpinak
mrożony3 łyżki śmietana
18%2 łyżeczki mąka
1 opakowanie makaron
dowolnysos sojowy
do smakusól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze chwilę.
- Gdy cebula i czosnek będą miękkie, wlej bulion. Całość gotuj przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
- Gdy wywar zacznie być ciepły, dodaj mrożony szpinak. Całość gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
- Śmietanę wymieszaj z mąką i odrobiną gorącego bulionu. Mieszankę wlej do zupy. Gotową zupę podawaj z ugotowanym makaronem.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku