Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:


1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki cebula
średnia
5 ząbków czosnek
duże
oliwa z oliwek
do smażenia
1 l bulion
500 g szpinak
mrożony
3 łyżki śmietana
18%
2 łyżeczki mąka
1 opakowanie makaron
dowolny
sos sojowy
do smaku
sól
do smaku
pieprz
do smaku
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze chwilę.
- Gdy cebula i czosnek będą miękkie, wlej bulion. Całość gotuj przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
- Gdy wywar zacznie być ciepły, dodaj mrożony szpinak. Całość gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
- Śmietanę wymieszaj z mąką i odrobiną gorącego bulionu. Mieszankę wlej do zupy. Gotową zupę podawaj z ugotowanym makaronem.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!