Dzisiaj jest: Środa, 10.08.2022 Imieniny: Borysa i Wawrzyńca



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Zupa dyniowa z serem pleśniowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka dynia
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 szczypta  chili w proszku
  • 2 l  bulionu warzywnego
  • bazylia
  • koperek
  • oliwa
  • sól
  • kawałek sera pleśniowego
  • garść pestek dyni

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię pokrój na kawałki i piecz w piekarniku, aż będzie miękka.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj upieczoną dynię, posiekany czosnek oraz szczyptę chili i podgotuj wszystko przez chwilę.
  3. Zalej wszystko bulionem warzywnym, dodaj bazylię oraz koperek i chwilę podgotuj. Zmiksuj wszystko na gładki krem. Dopraw do smaku solą.
  4. Gotową zupę rozlej na talerze i posyp pokruszonym serem pleśniowym oraz pestkami dyni.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE