Dzisiaj jest: Czwartek, 12.12.2024 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa grzybowa w chlebku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 1/2 kg  świeżych grzybów
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 sztuki selera
  • 4 sztuki duże ziemniaki
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka jajko
  • 2 l  bulionu warzywnego
  • 3-4 łyżki  śmietany 18%
  • 1 łyżka  masła
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • chlebki na zupę

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby oczyść, umyj i pokrój na średnie kawałki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Czosnek przeciśnij przez praskę. Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj.
  2. W wysokim garnku na maśle zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj grzyby, oprósz solą. Gdy grzyby zmiękną dodaj warzywa, zalej bulionem i gotuj pod przykryciem. Kiedy warzywa będą miękkie dodaj natkę, rozkłócone jajko i śmietanę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Chlebki podgrzewaj przez 10 minut w 170 st. C. Gotową zupę rozlej do chlebków i od razu podawaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE