Dzisiaj jest: Niedziela, 02.10.2022 Imieniny: Teofila i Dionizego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Zupa grzybowo-serowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 50 g  suszonych grzybów
  • zestaw włoszczyzny na zupę (marchew, seler, pietruszka, por, kawałek selera naciowego)
  • 1 kostka  rosołowa
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 łyżka  oleju
  • 100 g  serka topionego
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby namocz 1-2 godziny przed gotowaniem. Następnie ugotuj je razem z włoszczyzną. Odcedź wywar grzybowy.
  2. Grzyby drobno pokrój i wrzuć do czystego wywaru. Dodaj kostkę rosołową.
  3. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Następnie dodaj do zupy i zagotuj.
  4. Dodaj serek pokrojony w kostkę, mieszaj do rozpuszczenia.
  5. Przed podaniem posyp zupę posiekaną natką pietruszki. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE