Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 50 g suszonych grzybów
- zestaw włoszczyzny na zupę (marchew, seler, pietruszka, por, kawałek selera naciowego)
- 1 kostka rosołowa
- 1 sztuka mała cebula
- 1 łyżka oleju
- 100 g serka topionego
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby namocz 1-2 godziny przed gotowaniem. Następnie ugotuj je razem z włoszczyzną. Odcedź wywar grzybowy.
- Grzyby drobno pokrój i wrzuć do czystego wywaru. Dodaj kostkę rosołową.
- Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Następnie dodaj do zupy i zagotuj.
- Dodaj serek pokrojony w kostkę, mieszaj do rozpuszczenia.
- Przed podaniem posyp zupę posiekaną natką pietruszki. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Źródło przepisu: moja Kuchnia