Dzisiaj jest: Czwartek, 09.12.2021 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa gulaszowa z papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  wołowiny
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki dymki
  • 2 sztuki marchewki
  • 1/2 sztuki selera
  • 4 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  mielonej papryki
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 800 ml  bulionu wołowego
  • 40 dag  krojonych pomidorów z puszki
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 50 dag  ziemniaków
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę oczyść i pokrój w grubszą kostkę. Cebulę, marchew i seler obierz. Wszystkie warzywa drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju w garnku. Następnie dodaj kawałki mięsa i razem podsmażaj, aż warzywa będą miękkie, a mięso się dobrze zarumieni.
  2. Powstałą mieszankę mięsno-warzywną oprósz papryką, solą, pieprzem i wymieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy. Składniki zalej pomidorami z puszki i bulionem. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem oraz dodaj liście laurowe. Gotuj.
  3. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Papryki oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Ziemniaki z papryką wrzuć do gotującej się zupy, gotuj do miękkości.
  4. Dymki oczyść i drobno posiekaj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Zupę dopraw czosnkiem i dodaj dymkę. Wymieszaj i chwilę podgotuj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE