Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
4 sztuki żeberka wieprzowe
3 sztuki marchewki
4 sztuki ziemniaki
1/2 sztuki czerwonej papryki
1/2 sztuki kalafiora
1/2 sztuki kapusty
1 szklanka fasolki szparagowej
vegeta
liście selera
4 sztuki ziarna ziela angielskiego
sól
pieprz
kilka łyżek śmietany 12%
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Kalafiora podziel na różyczki, kapustę poszatkuj, a fasolkę i liście selera pokrój na mniejsze kawałki.
- Żeberka włóż do garnka, zalej wodą i ugotuj wywar. Dodaj do niego przygotowane warzywa, ziele angielskie i vegetę. Gotuj przez 20 minut.
- Pod koniec gotowania dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dodaj śmietanę.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka