Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa jarzynowa z fasolką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa jarzynowa z fasolką to przepis na smaczne i szybkie danie. Zupa jest również bardzo dietetyczna, jedna porcja to zaledwie 190 kcal.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka  kalafior
  • 200 g  fasolka szparagowa
  • 3 sztuki  marchew
  • 1.5 l  bulion warzywny
  • 1 pęczek  koperek
  • 100 g  ryż
  • sól
    do smaku
  • 1 sztuka  liście laurowe
  • 4 ziarenka  ziele angielskie
  • 3 ziarenka  pieprz
  • 1/2 szklanki  mleko

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę dokładnie opłucz, pokrój na 3-centymetrowe kawałki. Kalafior umyj, podziel na różyczki. Marchewki obierz i pokrój w kostkę.
  2. Bulion wlej do garnka. Wrzuć marchewkę oraz fasolkę. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu, po czym wsyp ryż. Dopraw solą.
  3. Zupę zagotuj, po czym dodaj różyczki kalafiora. Następnie podgrzewaj, aż ryż i warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania wlej 1/2 szklanki mleka i wymieszaj.
  4. Koperek opłucz, posiekaj. Połowę wsyp do zupy i dokładnie wymieszaj. Całość jeszcze przez chwilę gotuj. Zupę udekoruj resztą koperku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Zobacz więcej na temat:

zupa jarzynowafasolkaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE