Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1/2 sztuki kalafior
2 sztuki marchew
1 sztuka seler korzeniowy
1 sztuka pietruszka
600 g ziemniaki
1 sztuka cebula
200 g fasolka szparagowa
1 sztuka kostka drobiowa
3 sztuki kajzerka
50 g ser feta
230 g śmietana
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojone warzywa, marchew, seler i pietruszkę. Smaż wszystko przez 3 minuty.
- Po tym czasie podlej warzywa 2 litrami bulionu przygotowanego z kostki. Dopraw do smaku solą i gotuj przez 15 minut. Następnie dodaj różyczki kalafiora i fasolkę szparagową. Gotuj jeszcze 20 minut. Na koniec zapraw zupę śmietaną i dopraw do smaku.
- Kajzerki pokrój, posmaruj fetą i zapiecz w piekarniku. Przed podaniem oprósz pieprzem. Podawaj jako dodatek do zupy.
Źródło przepisu: Moje smaki życia