Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1/2 sztuki kalafior
- 2 sztuki marchew
- 1 sztuka seler korzeniowy
- 1 sztuka pietruszka
- 600 g ziemniaki
- 1 sztuka cebula
- 200 g fasolka szparagowa
- 1 sztuka kostka drobiowa
- 3 sztuki kajzerka
- 50 g ser feta
- 230 g śmietana
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojone warzywa, marchew, seler i pietruszkę. Smaż wszystko przez 3 minuty.
- Po tym czasie podlej warzywa 2 litrami bulionu przygotowanego z kostki. Dopraw do smaku solą i gotuj przez 15 minut. Następnie dodaj różyczki kalafiora i fasolkę szparagową. Gotuj jeszcze 20 minut. Na koniec zapraw zupę śmietaną i dopraw do smaku.
- Kajzerki pokrój, posmaruj fetą i zapiecz w piekarniku. Przed podaniem oprósz pieprzem. Podawaj jako dodatek do zupy.
Źródło przepisu: Moje smaki życia