Dzisiaj jest: Sobota, 13.08.2022 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Zupa jarzynowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 pęczki  młodej marchewki
  • 1 sztuka garść fasolki szparagowej
  • 3 sztuki kalarepy
  • 4 sztuki młode ziemniaki
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Kalarepę obierz i pokrój w kostkę. Fasolkę pokrój w 3-centymetrowe kawałki. Marchewki obierz, umyj i pokrój w plasterki.
  2. Wszystkie warzywa wrzuć do garnka, zalej 1,5 litrami wody. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Dopraw zupę do smaku solą i cukrem. Na końcu dodaj masło i koperek.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE