Dzisiaj jest: Wtorek, 25.01.2022 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa katalońska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na zupę katalońską można zmodyfikować, używając do jej przygotowania zamiast świeżych pomidorów, pomidorów z puszki.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  polędwica wieprzowa
  • 250 g  pomidory
  • 250 g  ziemniaki
  • 250 g  marchew
  • 100 g  kiełbasa
    czosnkowa
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 l  bulion drobiowy
  • oliwa z oliwek
    do smażenia
  • 2 sztuki  liście laurowe
  • sól
    do smaku
  • pieprz biały
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory obierz, pokrój w kostkę. Marchewki oraz ziemniaki oczyść i pokrój na małe kawałki. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj.
  2. Polędwicę wieprzową umyj, pokrój w kostkę i zrumień na rozgrzanej oliwie. Przełóż mięso do miski, oprósz solą oraz pieprzem i odstaw pod przykryciem.
  3. Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmaż pokrojone warzywa oraz czosnek. Następnie dolej bulion i połącz.
  4. Do zupy dodaj mięso i liście laurowe. Całość podgrzewaj przez 40 minut do miękkości jarzyn. Na 5 minut przed końcem gotowania do zupy dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę. Danie dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

przepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE