Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa koperkowa z ryżem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1.5 l  bulionu
  • 4 pęczki  koperku
  • 2 łyżeczki  masła
  • 1/2 szklanki  ryżu
  • 1/2 szklanki  jogurtu greckiego
  • 3 łyżeczki  soku z cytryny
  • sól
  • 1 szczypta  białego pieprzu
  • 1 szczypta  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Koperek umyj, osusz i posiekaj.
  2. W garnku rozpuść masło, wrzuć ryż i smaż przez chwilę, mieszając. Zalej go następnie gorącym bulionem i gotuj 20 minut.
  3. Pod koniec gotowania wrzuć koperek i dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Zagotuj i zostaw na ogniu jeszcze przez 5 minut. Zabiel zupę koperkową jogurtem greckim.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Zobacz więcej na temat:

zupa koperkowaryżprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE