Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1.5 l bulionu
4 pęczki koperku
2 łyżeczki masła
1/2 szklanki ryżu
1/2 szklanki jogurtu greckiego
3 łyżeczki soku z cytryny
sól
1 szczypta białego pieprzu
1 szczypta cukru
|
|
Sposób przyrządzania:
- Koperek umyj, osusz i posiekaj.
- W garnku rozpuść masło, wrzuć ryż i smaż przez chwilę, mieszając. Zalej go następnie gorącym bulionem i gotuj 20 minut.
- Pod koniec gotowania wrzuć koperek i dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Zagotuj i zostaw na ogniu jeszcze przez 5 minut. Zabiel zupę koperkową jogurtem greckim.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka