Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa koperkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Oddzielnie dajemy ugotowany na sypko ryż lub małe grzanki z pszennego pieczywa.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 6 szklanek  rosół
    z drobiu
  • 1 pęczek  koperek
  • 1 szklanka  śmietana
  • 2 łyżki  mleko
  • 1 łyżeczka  mąka
  • 4 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • przyprawy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Z koperku oddzielamy drobne gałązki, a łodyżki związujemy bawełnianą nitką, wrzucamy do gorącego rosołu i zagotowujemy.
  2. Mąkę rozprowadzamy w zimnym mleku, dodajemy do zupy i gotujemy razem na niewielkim ogniu przez 3 minuty, by mąka straciła smak surowizny.
  3. Gałązki koperku drobno siekamy.
  4. Obrane ze skorupek jajka dzielimy na połowę, oddzielnie siekamy białka i żółtka.
  5. Z zupy usuwamy łodygi koperku, dodajemy posiekany koperek, zagotowujemy, następnie odstawiamy z ognia, łączymy ze spienioną śmietaną i, gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku.
  6. Na spód talerzy sypiemy posiekane białka, zalewamy zupą, wierzch posypujemy posiekanymi żółtkami i od razu podajemy.
Smacznego! :)



Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 28


Zobacz więcej na temat:

zupa koperkowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE