Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka awokado
2 sztuki pomidory
1 szklanka wywaru z włoszczyzny
3 łyżki kukurydzy
1 sztuka papryczka chili
1 ząbek czosnku
1/2 sztuki pora
1/2 szklanki mleka 2%
1 łyżka oliwy
sok z cytryny
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Awokado obierz, rozgnieć widelcem i skrop sokiem z cytryny.
- Pomidory obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę.
- Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekanego pora, czosnek, papryczkę, pomidory oraz kukurydzę. Smaż wszystko przez 3 minuty.
- Połowę warzyw z patelni dodaj do awokado i zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż ją do garnka, dodaj pozostałe warzywa, zalej wywarem oraz mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj wszystko przez chwilę.
Źródło przepisu: Moje smaki życia