Dzisiaj jest: Wtorek, 24.11.2020 Imieniny: Jana i Flory



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zupa krem z bobu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krem z bobu będzie bardziej aromatyczny, jeśli dodamy kilka posiekanych listków bazylii. Po rozlaniu do talerzy można go udekorować łyżką jogurtu naturalnego i gałązką koperku.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 750 g  bób
  • 350 ml  bulion warzywny
  • 1 sztuka  cebula
    mała
  • 1 sztuka  por
    duży
  • 1 sztuka  brokuł
  • 3 łyżki  olej
  • 1 łyżka  sól
    + szczypta do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej wodę. Dodaj 1 łyżkę soli, wsyp bób i gotuj przez 40 minut, aż będzie miękki. Następnie odcedź, ostudź, przełóż do miski i obierz ze skórki.
  2. Brokuł ugotuj. Cebulę oraz por drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju przez 5 minut, ciągle mieszając. Gdy warzywa będą lekko zrumienione, zdejmij z ognia.
  3. Do garnka z podsmażoną cebulą i porem dodaj ugotowany brokuł i obrany bób. Podlej wszystko bulionem i zagotuj.
  4. Całość zmiksuj na gładką masę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Następnie ponownie zagotuj i podawaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Zobacz więcej na temat:

zupa krembóbprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE